Dobrý den,
jednoduchá odpověď, osobně bych volila gril weber Q 320. Weber je prostě Weber :-)
S pozdravem L.
Dobrý den,
osobní zkušenosti s tímto grilem bohužel nemáme. Pozitivní zkušenosti, jak osobní, tak zkušenosti naši zákazníků, máme s raclette grily Princess http://www.grily.cz/elektricke-raclette-grily/grilycz-raclette-gril-princess-162352/. Ty fungují na stejném principu jako Vámi dotazovaný gril, navíc mají po obvodu grilu umístěné pod elektrickou spirálou lopatičky na přípravu příloh. Každopádně u těchto grilů je výkon dostačující.
Byl proveden test a ani profesionálové nedokázali při ochutnávce poznat rozdíl mezi pokrmy grilovaných na elektrických grilech značky Weber a na plynových grilech či na grilech na dřevěné uhlí od stejného výrobce.
Dobrý den, úplného odstranění kouře nedosáhnete, je to gril. Jedina z možností, pokud již tak nečiníte, grilovat se zavřeným víkem. Maso pokládat na opravdu rozpálený grilovací rošt a pokud máte předem naložené maso v marinádě, maso důkladně otřít od marinády o hranu mísy, velké nánosy marinády často dělají neplechu a připalují se.
Dobrý den, můžete přidat ješte lávové kameny navíc nebo se prodává tzv. anti-flare mřížka, která se umístí pod grilovací rošt prostřednictvím háčků. Tato mřížka zabrání vyšlehnutí plamene na pokrm. Lze ji použít při jakémkoliv grilování – na lávových grilech, grilech na dřevěné uhlí i při grilování na otevřeném ohni.
Dobrý den, pro správný výběr grilu je třeba zvážit několik aspektů. Nejprve byste měl zvážit jaký zdroj energie chcete využívat, jestli zvolíte uhlí, elektriku nebo plyn. Zde záleží na vašich možnostech. Těžko si budete pořizovat elektrický gril, když nebudete mít v blízkosti zásuvku. Dále je dobré mít představu pro kolik lidí budete nejčastěji grilovat, to se potom odráží na volbě velikosti grilovací plochy. Kvalita materiálu je dalším aspektem, který je třeba v. nímat.Zde platí pravidlo, za hodně peněz hodně muziky. A nekompromisně zde platí, nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci. Investice do kvalitního výrobku se zaručeně vyplatí. Gril z kvalitního materiálu pokud ho budete udržovat, vám vydrží řadu let, bez toho aniž by docházelo k deformaci kotle či vany grilu vysokým žárem. A to opravdu mluvím ze zkušenosti, již pět let jsem majitelkou kotlového grilu Weber a jsem naprosto spokojená, sousedé v mém okolí během této doby již vystřídali několik grilů, škoda jenom, že jim to trvalo tak dlouho než přišli na to, že kvalita se opravdu vyplatí, ve finále je to vyšlo daleko dráž.
Dobrý den pane Martine, u většiny „no name“ grilů, nastává problém se sháněním náhradních dílů, každopádně by Vám měli poradit, tam kde jste gril zakoupil. Ostatním bych doporučila, vybírat gril, dle dostupnosti servisu na náhradní díly pro konkrétní značku grilu.
Dobrý den Petro, na klasický panelákový balkon jednoznačně doporučuji elektrický gril. Tento zdroj energie je v tomto případě nejrozumnější, plynovou bombu nemusíte nikde uskladňovat a co se týče grilů na uhlí či brikety, tam vzniká kouř, který by určitě obtěžoval nejednoho ze sousedů, či popílek z grilu by mohl ušpinit prádlo rozvěšené na okolních balkonech. Hlavně také v rámci bezpečnosti bych v tomto případě volila gril elektrický.
Dobrý den, bohužel, lávové kameny zde slouží jako rozptylovač tepla a díky svému poréznímu povrchu vstřebávají velké množství tuku, čímž se minimalizuje nežádoucí hoření. Lávové kameny zde neslouží jako topné medium. Maso se pokládá na grilovací mřížku, která je umístěna nad lávovými kameny.